Joël Wienen #34

joelOp zijn veertiende kreeg Joël Wienen de kans om voor het eerst te gaan racen op een 50cc. Het eerste seizoen verliep boven verwachting goed en drie keer stond de jeugdige motorcoureur op het podium. Joël vertelt enthousiast: “Het tweede seizoen werd nog beter en na vijf derde, elf tweede en twee eerste plaatsen eindigde ik in 2010 als tweede in het Nederlands kampioenschap 50cc Sport.”

In 2011 maakte Joël de overstap naar de Supersport 600 op een Suzuki GSX-R600. “Het was een seizoen waarin ik veel heb geleerd, maar ook de keerzijde van het racen heb ervaren met een paar lastige blessures en vervelende botbreuken als gevolg.” Het daarop volgende seizoen begon direct goed met zijn eerste podiumplaats en bovendien ontwikkelde Joël zich als een specialist in het regen rijden.

“Aan het eind van 2012 kwam het bericht dat ons team zou stoppen vanwege de gezondheid van de teameigenaar.” Ondanks de vele pogingen om ergens onderdak te vinden, werd er op een paar trainingsdagen na in 2013 en 2014 niet geracet. “Lange tijd leek het erop dat het racen voor mij voorbij zou zijn en het alleen nog in mijn herinnering zou voortbestaan.” Joël vervolgt: “Om toch fit te zijn voor het geval dat, ben ik zes dagen in de week blijven trainen om mijn lichaam in conditie te houden.”

En toen kwam het fantastische bericht. “Het team waarmee ik ooit was begonnen is in 2015 weer van start gegaan en ik mag daar nog steeds deel vanuit maken. Hiermee is voor mij een wens in vervulling gegaan die ik met beide handen heb aangepakt en voorlopig niet meer los zal laten.”

Joël deinst nergens voor terug: “Voor mij betekent dit heel veel en ik zal altijd tot het uiterste gaan om succesvol te zijn en uiteindelijk kampioen te worden. ”