Geschiedenis

Motorracen is cool, staat garant voor spektakel en wint jaar op jaar aan populariteit. De Dutch TT op het circuit van Assen is met ruim honderddertigduizend bezoekers nog altijd het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Geen wonder dat motorracen ook door het bedrijfsleven veelvuldig gebruikt wordt om de zakelijke aspiraties verder uit te bouwen. Het sponsoren van een motorraceteam houdt vandaag de dag meer in dan slechts een sticker op de kuip. Het is veel meer een beleving geworden waarbij de nadruk is komen te liggen op relatiebeheer en het ontvangen van gasten tijdens de evenementen.

Vanuit een sfeervolle ambiance op diverse circuits in Nederland en Duitsland kunnen sponsoren en hun relaties kennis maken met alle facetten van de wegrace sport. Doelgericht op weg naar het hoogst haalbare is de missie waar wij voor staan en we gaan die uitdaging graag samen met u aan, want dichter bij de actie kunt u niet komen!

Chris Wienen (voorzitter en teammanager)

 

GESCHIEDENIS EN TOEKOMST 

Al vanaf 2009 racen de beide broers Manuel en Joël Wienen met wisselend succes en vele podiumplaatsen onder de vleugels van Stichting Promotie & Ondersteuning Race Talent, afgekort als stichting SPORT, met als hoogtepunt een tweede en vierde plaats in de eindstand van het Nederlands kampioenschap.

Sinds 2015 is stichting SPORT een samenwerking aangegaan met Oosterveen’s Oliehandel uit Nieuwleusen, een gerenommeerd bedrijf met bemande en onbemande tankstations in Midden- en Noord Nederland, en van daaruit is Raceteam Oosterveen’s Olie ontstaan.

Door deze samenwerking bleef de ervaring behouden en konden de ambities van beide coureurs verder worden uitgebouwd. Onder professionele begeleiding is het nu mogelijk om Manuel en Joël optimaal voor te bereiden op het raceseizoen en op de juiste wijze te ondersteunen tijdens trainingen en wedstrijden.

Met een vernieuwd perspectief, vol zelfvertrouwen en ambitie zullen beide coureurs, alle teamleden en partner Oosterveen’s Olie tot het uiterste gaan om de gestelde doelen te verwezenlijken.