Nieuwsbericht

Altijd up-to-date!

Mooie podiumplaats voor Manuël Wienen van Oosterveen’s Racing.

Op donderdag 21 en vrijdag 22 september werd er door beide Oosterveen’s Racing coureurs Manuël en Joël Wienen volop getraind om optimaal aan de start te kunnen staan van de elfde wedstrijd in het NK Supercup 600 kampioenschap. Voor de motor van Manuël was er een door Ten Kate Racing Products geprepareerd en verbeterd R6 blok gemonteerd. Er werd veel geprobeerd, met verschillende banden gereden en aan de afstelling gewerkt. Manuël beleefde op donderdag nog een vervelende crash toen zijn voorband onder het rijden leeg liep en Joël moest op vrijdag even rechtdoor in de GT-bocht waarbij zijn motor omviel in de grindbak. Het waren twee productieve dagen die naar tevredenheid werden afgesloten.

Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag ochtend kon Manuël op gebruikte banden direct het juiste ritme vinden en zat er met een vijfde tijd goed bij. Voor de tweede kwalificatie werden nieuwe banden gestoken en ook nu liet hij met constante snelle rondetijden zien dat het met zijn ritme wel goed zat. Uiteindelijk behaalde hij de vierde tijd en mocht daarmee starten vanaf de tweede startrij.

Voor Joël was het hard werken om zijn hoofd er goed bij te houden. Al van voor het laatste wedstrijdweekend op Oschersleben topt hij met zijn gezondheid en raakt snel vermoeid. Het was voor hem dan ook moeilijk om zijn concentratie vast te houden en een goed ritme te vinden. De eerste kwalificatie sloot hij af met de dertiende tijd en tijdens de tweede kwalificatie ging het wel iets beter maar kwam hij uiteindelijk niet verder dan de twaalfde tijd. Omdat zijn motor ook niet helemaal naar wens aanvoelde werd er nog het één en ander aangepast zodat het in de wedstrijd beter moest gaan.

Bij de start van de wedstrijd was Manuël niet helemaal goed weg en kwam als zesde de eerste bocht door. Wel liet hij direct zien wat zijn bedoeling was door voor de Strubben al zijn verloren posities terug te pakken. Met een snelle eerste ronde sloot hij direct aan bij de rijder voor hem en ging deze in de derde ronde voorbij. De aansluiting met de twee coureurs voor hem had hij helaas verloren maar de coureurs achter hem konden zijn tempo niet volgen. Ronde na ronde reed hij verder weg om uiteindelijk met een voorsprong van ruim 1,2 seconden als derde over de finish te komen en hij behaalde daarmee zijn tweede podium van dit seizoen.

Voor Joël verliep het allemaal heel anders en direct bij de start verloor hij al een aantal posities en kwam na de eerste ronde als vijftiende door. Na de tweede ronde was hij zelfs gezakt naar plaats achttien en hij was duidelijk in gevecht met zichzelf en de motor. Na vijf ronden kwam Joël als zestiende door en wist deze positie tot aan de finish vast te houden. Uiteraard was hij teleurgesteld en gaf ook direct aan dat de wijziging aan zijn motor niet het verwachte resultaat had opgeleverd. Ook zijn vermoeidheid is wel een dingetje aangezien Joël normaliter over een zeer goede conditie beschikt. Voorafgaand aan dit raceweekend had zijn arts al aangegeven dat hij beter niet kon gaan rijden, maar ja….! De komende tijd zal worden onderzocht wat er met Joël aan de hand is en hopelijk komt er dan snel opheldering en kan hij gaan werken aan zijn herstel.

Het behaalde podium van Manuël was voor het hele Oosterveen’s Racingteam een enorme opsteker. Het vertrouwen was er en in Oschersleben zat hij er al dicht bij maar kreeg toen helaas te maken met een technisch mankement. Samen met TKRP is er dit seizoen heel hard gewerkt om beide Yamaha’s competitief te maken. Er is veel geprobeerd en getest en bij Manuël zijn motor is na de problemen die hij ondervond met het schakelen ook dit volledig aangepast, verbeterd en opgelost. Het vernieuwde blok waar hij nu mee kon rijden is ook weer een verbetering en een flinke stap in de juiste richting. Dit alles bij elkaar geeft goede hoop en wij kijken uit naar wat dit seizoen nog komen gaat.

Om dit alles mogelijk te maken zijn wij als team volledig afhankelijk van onze partners en sponsoren en bedanken Oosterveen’s Olie, Ten Kate Racing Products, MPM International Oil Company, ORCON Workwear, Kastelein autoschade, Pirelli, V-Racing Products, GBV-WECO feuerwerk, Winter Totalflooring, Maxtreme-Performance, Chicken Hawk, Hordal machinefabriek, KLOMP Internationaal transport, Petrol-Sign, Moto-Master, JH-Sports/Shark Helmets, Kopiedruk de Leeuw/Printhuus en iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit succes. Voor de vele gasten was het weer volop genieten en wilt u dit alles ook een keer live meemaken, kom dan zaterdag 14 oktober naar het TT circuit in Assen voor de finale races in het NK Supercup 600 kampioenschap.